Читайте нас в соціальних мережах

Під одну з тернопільських церков приїхала поліція через хлопців-провокаторів

Понеділок, 21 листопада 2016 13:23
Вчора вранці тернополяни викликали поліцію через молодих хлопців у камуфляжній формі, які прийшли під церкву з листівками. Заявники розповіли, що ті ображають їхні релігійні переконання та ведуть себе агресивно.

Інцидент трапився на вул. Коновальця, 1, де розташований храм Віри, Надії, Любові та їх матері Софії (УПЦ МП). Там четверо молодиків роздавали листівки про вокативного характеру по відношенню до церкви, що викликало обурення вірян.

Відомо, що на агітках були заклики проти існування церков Московського патріархату, коментар Митрополита МП щодо Голодомору, де він висловився, що усе це український народ заслужив, а ще – вислови на кшталт «Геть загарбників у рясах» тощо.

За інформацією журналістів сайту «Тернополяни», акцію провели активісти «Правого Сектора» Тернопільщини, які прокоментували цю історію так:

«Як завжди прихильники церкви окупанта намагалися нас переконати у правдивості їхньої проросійської позиції, провокували нас на бійку, поводили себе неадекватно та агресивно. «Віруюча вата» навіть не намагалася слухати факти, які викривали зловорожість московської церкви, щодо української нації та державності, вони глибоко переконані в тому, що ніякої війни у нас немає а «Правий сектор» працює на розвалення України. Причому, самі нагадують зомбі, в головах яких є ідея «руского православія».

При огляді хлопців заборонених предметів при них знайдено не було. Їх опитали і відпустили, адже затримувати просто не було за що.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ