Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщина збагатиться ще однією святинею

П'ятниця, 18 листопада 2016 08:46
Тернопільська область, славна своїми чудотворними іконами та паломницькими центрами, незабаром збагатиться ще однією святинею.

 

Як повідомили у прес-службі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, в Зарваницькому Марійському духовному центрі мають намір спорудити копію Гробу Господнього.

З метою узгодження архітектурних моментів стосовно будівництва святині, делегація архиєпархії побувала на Святій Землі. Метою де зустрілася із вікарієм кустода Святої Землі о. Доброміром Яшталом ЧБМ (Чин братів менших).

Отець Добромір сказав, що присутність копій певних духовних святинь, які є пов’язані із земним життям Господа Ісуса Христа чи Богородиці, у різних куточках світу, а зокрема в Україні, допоможуть християнам у глибший спосіб розуміти та переживати дар віри.

Також на Святій Землі тернополяни оглянули безпосереднього сам процес реконструкційних робіт, які проводяться в Гробі Господньому.

Храм Гробу Господнього – (лат. Sanctum Sepulchrum), відомий також у східній християнській традиції як Храм Воскресіння Христового. Це є місце де був розп’ятий Ісус Христос на горі Голгофта, а також неподалеку, де Він помер, був похований і воскрес. Сьогодні тут знаходиться величава церква, яка є головним храмом усіх християн світу. Початкова будова храму була споруджена в 335 році за дорученням святої Олени, матері імператора Константина. Пізніше храм був кілька разів зруйнований та християни у різні періоди історії його відбудовували знову.

Додати коментар