Читайте нас в соціальних мережах

Мешканців Тернопільщини попереджають – розслаблятися рано

П'ятниця, 04 листопада 2016 09:51
Активність кліщів триває – на цьому наголошують  фахівців Тернопільського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.

 

«Враховуючи, що епідемічний сезон триває - у листопаді реєструються поодинокі випадки укусів кліщами та хвороби Лайма, на території області залишаються актуальними профілактичні заходи, які спрямовані на зниження ризику присмоктування кліща при відвідуванні лісів, парків, заміських масивів і садових ділянок», - застерігають спеціалісти.

Медики просять громадян бути обережними, уникати нападів і укусів кліщів, а за необхідності - своєчасно звертатися за медичною допомогою до фахівців лікувально-профілактичних закладів області

У лабораторному центрі кажуть, що річна динаміка захворюваності характеризується вираженою сезонністю, пов’язаною з періодом активності переносників. Для прикладу – в 2016 році перші укуси кліщами мали місце вже в третій декаді лютого.

За 10 місяців цього року в області зареєстровано 1211 випадків укусів кліщами. Найбільша кількість зареєстрована в м.Тернополі - 680, що становить 56,2%, хоча, за даними епіданамнезу, укуси відбуваються на територіях районів.

За первинними терміновими повідомленнями в 2016 року зареєстровано 135 випадків хвороби Лайма проти 100 за аналогічний період 2015р.

Нагадаємо, що лабораторія особливо-небезпечних інфекцій «ДУ ТОЛЦ МОЗУ» - єдиний заклад в області, що проводить індикацію збудника Лайм-бореліозу в іксодових кліщах.

Лабораторія  знаходиться за адресою, м.Тернопіль, вул. Федьковича, 13, контактний телефон: 25-04-27.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ