Читайте нас в соціальних мережах

Масло і сир для тернополян стають делікатесами, які не кожному по кишені

Неділя, 23 жовтня 2016 17:41
Тернополяни ловляться за голову і серце, приглядаючись на прилавках магазинів до цінників із молочними продуктами. Так, з початку жовтня ціни на масло і кисломолочне вирослина 10-15% і це, кажуть експерти, лише перший етап підняття цін.

Так, чергових цінових «сюрпризів» слід очікувати вже перед Новим роком. Ціни на молочку підскочать знову – на 10-15%. На це, звісно, вплине і сезонний фактор, адже у зимовий період виробництво молочних продуктів традиційно скорочується.

Саме тому тернополяни помалу починають відмовляти собі навіть у хлібі з маслом і кажуть, що такого жаху із цінами на здавалось би елементарні продукти не пам’ятають.

- Були часи, у 90-ті, що масла просто не було, але дорогим воно не було, просто воно було у дефіциті через те, що люди розбирали. А зараз? Треба думати купити собі таблеток чи масла. Хіба це нормально? Це знущання над тим нещасним народом, - каже журналістам сайту «Тернополяни» місцевий житель Михайло Парадюк.

Молочні продукти подорожчали по всій країні, тому що їх собівартість збільшилася майже на третину. Середня ціна на масло сьогодні становить близько 100 гривень за кілограм.

Впливає на формування ціни на ринку і те, що майже чверть усього виробленого в Україні вивозять за кордон, адже вітчизняним виробникам таки вигідніше експортувати. Тому і маємо те, що маємо…

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ