Читайте нас в соціальних мережах

У Монастириськах виконком виділив бізнесменам землю, де ховали померлих під час епідемії тифу (фотофакт)

Субота, 22 жовтня 2016 21:32
Про це стало відомо депутату міської ради від партії "УКРОП" Світлані Безділь, яка з'ясувала, що ділянку виділено подружжю підприємців з Бучача.

Таке рішення винесене виконкомом навіть попри те, що депутати дали дозвіл виключно на паркову зону на цій території.

- На останній сесії була мова про те, щоб на цій території залишити парк, парковку, тому що поблизу є церква, до якої приїжджають і з навколишніх сіл. Оце й все. Тільки про таке була мова. Аж раптом нам стає відомо, що на цьому місці ведуться будівельні роботи, майстри сказали, що зводять приміщення для "Нової пошти", а документів не мали жодних, - розповіла Світлана Безділь.

Ініціативна група депутатів, у складі якої була і представник партії "УКРОП", з'ясовували деталі у міській раді і знайшли дозвіл на землю, виданий виконавчим комітетом. Світлана Безділь поянює, що виконавчий комітет не має повноважень у земельних питаннях. Окрім того, у рішенні щодо землі не було вказано навіть цільового призначення або висновку земельної комісії.

Депутати, обурені таким станом справ, зібралися біля будівництва, викликали поліцію, припинили роботи, разом із правоохоронцями чекали на власника забудови більше трьох годин, але ніхто так і не з'явився. У міській раді пояснень також не дали, а мер - у відпустці.

- Спільно з іншими депутатами ми будемо добиватися скасування цього рішення, бо воно є незаконним. Більше того, у порядок денний вносимо питання про переобрання виконавчого комітету, тому що, якщо люди приймають такі рішення, то їм там не місце. За моєю інформацією, деяких членів виконкому навіть не запросили на засідання, де розглядалося це питання, - повідомила депутат.

За словами Світлани Безділь, на цій території колись уже планувалося будівництво житла для молоді міста, проте в процесі виготовлення дозволів стало відомо, що саме тут ховали померлих від тифу. Експерти наголосили на тому, що на цьому місці заборонено проводити роботи щонайменше 100 років, а цей термін ще не минув. Окрім того, Світлана Безділь зауважує, що запланована споруда не є МАФом, а повноцінною будівлею і для її зведення вже знімають шар землі, а це істотно загрожує здоров'ю мешканців міста.

25 жовтня скликається позачергова сесія Монастириської міської ради. У порядку денному скасування незаконного рішення виконавчого комітету, внесення змін до положення про тимчасові споруди, питання щодо виконавчого комітету.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Олег 22.10.2016, 23:12
У назві статті не правильно в черговий раз вжито відмінок назви нашого міста Монастириська!Н е в Монастириську, а в Монастириськах! !!!!
Скарга

Додати коментар