Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі найдешевша пляшка горілки скоро коштуватиме щонайменше 70 гривень

Субота, 22 жовтня 2016 13:26
Рішення про введення нових роздрібних цін на горілку днями було прийнято на нараді в Міністерстві економічного розвитку. Відтак, півлітрова пляшка цього міцного алкоголю для тернополян коштуватиме невдовзі 70 гривень.

І це найдешевша. Нові ціни будуть запроваджені менш, ніж за два тижні.

Таке рішення урядом було прийнято через те, що в Україні почастішали випадки отруєння сурогатним алкоголем. На закритому засіданні говорили про те, що завдяки таким діям людей вдасться убезпечити він купівлі неякісного алкоголю, підвищити контроль за цим товаром. Крім того, збільшаться і бюджетні надходження.

Втім, далеко не всі поділяють такі «рожеві мрії» урядовців і навпаки вважають подібні кроки таким собі стимулом виробництва та реалізації фальсифікованого дешевого алкоголю. Більше того, схожі маніпуляції із підвищенням цін жодного разу так і не допомогли, навпаки – кількість сурогату на ринку лише зростала.

Втім, і це далеко не всі «сюрпризи». У Міністерстві фінансів також роздумують над ще суттєвішим підняттям цін на «оковиту». Тож не виключено, що найдешевша пляшка 0,5 л. горілки з нового року коштуватиме близько 100 гривень. Відповідний проект постанови винесли на публічне обговорення.

«Чинні на сьогодні мінімальні ціни не відповідають реальним витратам на виробництво та продаж алкогольних напоїв. За час, який минув після їх запровадження, зросла ціна спирту і розмір акцизного податку», – пояснюють у міністерстві.

Тим часом у тернопільських супермаркетах та на гуртівнях дедалі зростає попит на горілку. Схоже, люди вирішили «запастися» про всяк випадок, адже «йдемо до Європи», а там алкоголь – задоволення не з дешевих.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар