Читайте нас в соціальних мережах

За 2 місяці перебування в АТО воєнкому-хабарнику дали в Тернополі землю під будівництво особняка

Четвер, 20 жовтня 2016 16:00
Про це у Тернополі під час вчорашнього брифінгу заявили представники військової прокуратури Західного регіону України. Землю воєнком Катинський отримав як учасник бойових дій.

Відомо, що в зоні проведення антитерористичної операції Володимир Катинський провів «аж» два місяці. За це його щедро винагородили, виділивши землю для будівництва будинку.

Сам затриманий на отриманні частини хабара екс-головний військовий комісар Тернопільської області зізнався під час допиту, що кошти, які він вимагав у свого підлеглого (280 тисяч гривень), мав намір потратити саме на зведення дерев’яного будиночка площею 170 кв. м.

- Гроші полковник вимагав за переведення свого підлеглого на вищу штатну посаду, - каже перший заступник військового прокурора Західного регіону України Євген Білоусов. – Втім, заявник повідомив про це в СБУ. Згодом він проплатив частину грошових коштів (66 тисяч гривень) і приніс до правоохоронців документ про переведення коштів – прибутковий касовий ордер, що й стало підставою для затримання воєнкома.

Відомо також, що під час обшуку у кабінеті посадовця виявили близько $5000, безліч талонів на пальне, гранату і набої до пістолета.

Якщо вину Володимира Катинського доведуть у судовому порядку, то йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Слідство у цій резонансній справі проводить військова прокуратура.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ