Читайте нас в соціальних мережах

У Збаражі «борці» з економічною злочинністю вимагали гроші у керівника комунпідприємства (фото, документ)

Четвер, 20 жовтня 2016 10:07
Начальник муніципального комунального підприємства «Добробут» міста Збараж Юрій Дмитришин заявляє, що вчора співробітники управління захисту економіки у Тернопільській області вимагали у нього гроші.

Взамін правоохоронці обіцяли не перевіряти згадане КП на предмет порушень. Поліціянти влаштували кількаденне слідкування за паном Юрієм. А коли все ж зіткнулися на вулиці міста, то аргументували свої дії наказом начальника Василя Мокрицького, який вже кілька днів не працює на займаній посаді і звільнився з органів.   

Вчора, 19 жовтня начальник МКП “Добробут” міста Збараж, помічник народного депутата Михайла Головка, Юрій Дмитришин отримав «лист щастя» - папірець за підписом начальника одного із управлінь поліції вимагав від очільника підприємця надати інформацію про використання коштів датованим ще 29 вересням цього року. Проте і лист, і «гінці», які його супроводжували, у Юрія Володимировича викликали сумнів.

Лист хоч і підписаний начальником управління захисту економіки, проте не має жодної печатки, відтак, вже не може вважатися офіційним документом. Окрім того, Юрій Дмитришин повідомив, що вимагати від підприємства такого роду звіт поліція має право лише у тому випадку, коли є відкрите кримінальне провадження, а такого немає. Проте, окрім сумнівного листа, начальника підприємства чекали ще й не менш сумнівні гості.

- Біля міської ради стояло авто з неслужбовими номерами, яке вже кілька їздило за моїм автомобілем. У ньому було троє чоловіків, один із них звернуся до мене стосовно листа, який я отримав, з аргументацією: «Можна відкрити кримінальну справу, розбиратися або ділися і все буде добре». Я їм відповів, щоб відкривали кримінальну справу, якщо на те є підстави, а потім дістав телефон і хотів осіб цих сфотографувати. Проте, вікна у авто були тонованими, а машина швидко рушила, коли я почав робити знімки, - розповідає Юрій Дмитришин.

Кілька фото Юрію Володимировичу все ж вдалося зробити. На них не видно облич чоловіків, але є номер машини. Опісля, на місце начальник МКП «Добробут» викликав поліцію, яка повідомила, що пан Мокрицький, за підписом якого прийшов лист, в правоохоронних органах вже не працює, а ситуацію вони розслідуватимуть.

 

Коментарі  

+2 #4 Місцевий 20.10.2016, 23:52
А Дмитришин не депутат, як і Кутна не його теща. А для чого нам рота мєнтів, які листи возять відбиваючи хліб у листонош - правильне запитання для слідства. Але яке слідство, все замнуть!
Скарга
+2 #3 Петро Н. 20.10.2016, 18:05
Так у нього теща Шляхтюк, а не Кутна!
Скарга
0 #2 РобінГуд 20.10.2016, 17:05
Таке враження, що депутатам місцевих рад і помічникам народних депутатів можна робити все, в тому числі і займатися розкраданням бюджету, замилюючи при цьому очі пересічним громадянам! Всі у Збаражі добре знають хто такий Дмитришин і як він "чесно заробляє" гроші!
Скарга
-2 #1 Збаражанин 20.10.2016, 13:47
А то нічого, що ПП кутна його теща, а він з нею договори укладає? Там дійсно є над чим попрацювати поліції і слідчим.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ