Читайте нас в соціальних мережах

Поки затриманий на хабарі Катинський дає покази слідчим, на Тернопільщині вже є новий обласний військовий комісар

Середа, 19 жовтня 2016 11:47
Розповсюджену в мережі Інтернет інформацію про затримання на грандіозному хабарі головного військового комісара Тернопільської області полковника Володимира Катинського офіційно підтвердили. Зараз він від посади усунений і дає покази слідчим.

Про це сьогодні під час прес-конференції розповів полковник Олександр Скумбрій, який від нині – в.о. головного військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату.

- Дійсно, такий факт має місце, але деталей розголошувати ми не можемо – це таємниця слідства, - каже Олександр Скумбрій. – Затримання відбулось вчора ввечері. Наразі справою займається військова прокуратура. Подробиці згодом.

За інформацією журналістів сайту «Тернополяни» сам Катинський зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, що в Теребовлі. Сума хабара, який він вимагав – 300 000 гривень. Відомо також, що у нього проводився обшук, під час якого було виявлено й боєприпаси.

"Правоохоронними органами за підозрою в отриманні хабара затримано військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату. Начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генералом армії України Віктором Муженком призначене службове розслідування. У разі доведення його вини, військовослужбовця буде позбавлено військового звання та звільнено зі Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Ось як прокоментували гучне затримання Володимира Катинського в управлінні оперативного командування «Захід»:

«В результаті проведення правоохоронними органами слідчих дій, ЗМІ була поширена інформація, яка ґрунтувалася на припущеннях, про затримання військового комісара Тернопільського обласного військкомату за отримання хабару. На даний час вина військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату не доведена. Причетність чи непричетність посадовця до даного факту може встановити суд. По даному факту призначили службове розслідування. У разі доведення його вини судом, військовослужбовець понесене найсуворіше покарання відповідно до чинного законодавства», - інформує прес-служба управління на своїй сторінці в мережі «Фейсбук».

Більше про цю резонансну справу читайте згодом на «Тернополянах».

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Іван Іванович 19.10.2016, 14:14
І так всюди...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ