Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільщині загрожує відразу три штампи вірусів грипу

П'ятниця, 07 жовтня 2016 18:21
Попереду зима, а отже – Тернопільщині не уникнути епідемії грипу. За підрахунками столичних фахівців, цьогоріч над Україною нависне загроза одразу трьох штампів вірусів грипу.

Зокрема, очікується грип штампів А/Каліфорнія, A/Гонконг та вірус В. Найнебезпечніший для тернополян – «гонконгський» грип, адже проти нього у громадян поки немає імунітету. Минулої зими його вже фіксували на території нашого краю, втім тоді він так і не став головним збудником епідемії. А от цього року, кажуть епідеміологи, це цілком можливо. І першу хвилю грипу вже очікують на початку зими.

Поки ж епідеміологічні показники на Тернопіллі утримуються в межах середніх. З кожним тижнем хворих на ГРВІ в області більшає, але це цілком очікувано, зважаючи на різке похолодання.

Лікарі стверджують, що найкращим варіантом вберегти себе від вірусів грипу є вакцинація, що містить антигени одразу трьох штамів вірусу грипу та співпрацює з імунною системою людини та бореться з недугою. Дія вакцини триває від півроку до року. Втім, такою можливістю мешканці Тернопільщини скористатися не можуть – протигрипозної вакцини поки немає.

Додати коментар