Читайте нас в соціальних мережах

Директор «Укрветсанзаводу» в Острові визнав, що проблема з трупами тварин таки є

Четвер, 06 жовтня 2016 10:05
Тернопільщину сколихнула звістка про екологічну ситуацію, яка склалася навколо філії підприємства «Укрветсанзавод».

Мешканці довколишніх сіл поскаржилися на сморід та «живий могильник» тваринних відходів, який знаходиться просто на відкритій ділянці. Розібратися з проблемою на прохання селян вирішили представники партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП».

- Представники депутатського корпусу побували на об’єкті, говорили з директором даного підприємства, – розповів голова Тернопільської обласної організації партії «УКРОП»,  депутат облради Андрій Цибульський. – Директор нас запевнив, що все те, що було попередньо сказано в ЗМІ, і в нашому зверненні, це є правда. Тобто проблема дійсно є, і він її визнає.

За словами депутата, директор Тернопільського філіалу ДП «Укрветсанзаводу» просить про допомогу. Адже підприємство дійсно не справляється з ритмом утилізації тваринних відходів. 

- Близько 30 відсотків тварин із загальної кількості переробки залишається під відкритим небом, – передає слова директора Андрій Цибульський. – Всі ті рештки просто чекають своєї черги на утилізацію. В сусідніх областях є такі ж заводи, які з якихось причин не працюють. Потрібно їх запускати, щоб ті всі рештки тварин перенаправляти туди. Бо поки що це єдиний діючий завод в окрузі, тому дирекція змушена їх приймати. 

Продовження прийому тваринних відходів за такої ситуації директор пояснює тим, що в іншому випадку боїться, аби тими рештками фірми-постачальники не засмітили лісосмуги та кар’єри. Зараз на території підприємства залишається близько 5 тисяч тонн мертвих тварин, які ще не перероблені. Звідси – і неприємний запах, на який скаржаться жителі села Острів. Однак чи впливають негативно ці рештки на екологію, детально перевірятимуть. З’ясують і те, чи немає порушень зі сторони корпорації «Агропродсервіс», яка постачає на підприємство відходи тварин. 

- Ми вже подали два звернення в Держекоінспекцію та ветеринарну інспекцію, щоб спеціалісти ситуацію вивчили, дослідили і надали мені, як депутату, інформацію. Далі я буду виносити це питання на комісію ТОР з питань екології та природокористування і будемо спільно з депутатами вирішувати цю проблему. Також у своєму зверненні ми просимо перевірити інформацію щодо нелегального скиду тваринних відходів та мертвих тварин підприємством «Агропродсервіс». За словами директора, «Агропродсервіс» направляє ці всі машини, але там все згідно документів, тобто несанкціонованого завозу немає. Будемо перевіряти. Поки що питання в стані розгляду. 

Нагадаємо, як заявляють активісти, відповідальні чиновники спільно з екс-регіоналом, керівником підприємства «Агропродсервіс» Іваном Чайківським налагодили нелегальні поставки тушок мертвих тварин з потужностей згаданого регіонала. к заявляють активісти, відповідальні чиновники спільно з екс-регіоналом, керівником підприємства «Агропродсервіс» Іваном Чайківським налагодили нелегальні поставки тушок мертвих тварин з потужностей згаданого регіонала.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ