Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі люди продовжують купувати небезпечний для життя алкоголь

Середа, 05 жовтня 2016 16:39
Лише за останні два тижні в Україні зареєстровано 72 випадки отруєння неякісним алкоголем, із яких 35 – летальні. На Тернопільщині ж фальсифікований алкоголь найчастіше виявляють у сільських місцевостях.

Як повідомляють кременецькі правоохоронці, лише впродовж минулого місяця було зареєстровано два факти виготовлення та продажу сумнівного алкоголю. В результаті проведення ряду обшуків 13 вересня було виявлено факт збуту фальсифікованої алкогольної продукції та вилучено спиртосумішні речовини загальною ємкістю півтони. А вже 27 вересня, поліція Кременеччини вилучила ще 21 літру горілчаної продукції під час обшуку та огляду автомобіля підозрюваного.

За попередніми висновки судово-медичної експертизи загиблих після вживання неякісного алкоголю людей, причиною їх смерті було отруєння алкогольним сурогатом, що містив метанол ("технічний" спирт). Вживання такої продукції загрожує здоров’ю споживачів, оскільки вона виробляється в антисанітарних умовах з недоброякісної і небезпечної для вживання сировини.

Відтак, правоохоронці вкотре закликають мешканців Тернопільщини не купувати сумнівні алкогольні напої, характерні ознаки яких – імпровізована пластикова тара різних ємностей або інша нетрадиційна тара (bag-in-box), відсутність акцизних марок, дешева ціна, інше. А про факти незаконного виготовлення чи реалізації підакцизних товарів просять повідомляти у поліцію.

Додати коментар