Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині офіційно стартував осінній призов

Вівторок, 04 жовтня 2016 13:19
На Тернопільщині сьогодні, 4 жовтня, стартував осінній призов на строкову військову службу. Відповідний наказ глава держави підписав ще в березні 2016 р. Триватиме він до 30 листопада.

Як розповідають у Тернопільському обласному військовому комісаріаті, осінній призов включає в себе два етапи: проходження призовної комісії та виряджання до військових частин. До війська підуть придатні за станом здоров'я до військової служби чоловіки, яким до дня виряджання до військових частин виповнилося 20 років, а також особи, що не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відтермінування від призову. У військкоматі запевняють - жодного солдата-строковика не буде відправлено в район проведення АТО.

Загалом в Україні до лав ЗСУ та інших військових формувань для проходження строкової військової служби буде призвано 13 908 осіб. Із них до ЗСУ направлять 7 908 осіб, до Національної гвардії - 5 тис. осіб, до Державної спеціальної служби транспорту - 1 000 осіб.

Відомо також, що на проведення призову з державної казни планують виділити 41,6 млн грн. Витрати на одного призовника складуть 2 тис. 993 грн, сюди входять виплата грошової допомоги та підготовка до призову.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ