Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські поттеромани стояли в довжелезній черзі, аби купити нову книгу (ФОТО)

Субота, 01 жовтня 2016 13:34
Черга з десятків тернополян цієї ночі вишикувався біля книгарні «Є». Всі вони хотіли придбати нову, восьму за ліком, книжку Джоан Ролінг про Гаррі Поттера.

Перекладачем книги виступив Віктор Морозов, який перекладав і інші книги про хлопчика-чарівника. Мережа книгарень «Є» першими запустили у продаж п’єсу, у інших магазинах вона з’явиться лише через декілька днів. Продаж розпочали о 20:00, та чергу займали ще за годину до старту, люди вже тримали напоготові гаманці. Дійство супроводжувала музика з однойменного фільму, що додавало атмосферності.

«Сьогодні цілий день приходили поттеромани і запитували про книгу, тому я ледь не з порогу кричала, що книги в продажі немає, приходьте о восьмій!", - розповідає працівниця книгарні «Є» Катерина.

«Гаррі Поттер і прокляте дитя» - це п'єса, яку автор написала разом з драматургами, а в Лондоні вже встигли поставити виставу і квитки на неї розкуплені на кілька місяців уперед.

За сюжетом, Гаррі Поттер - тридцятисемирічний батько трьох школярів, працює в міністерстві магії, і навіть не він, а його син є головним героєм. Поки що друком вийшло кілька десятків тисяч примірників, але видавництво прогнозує, що без додаткового тиражу не обійтися. Додамо, що український переклад вийшов одним із перших у світі, випередивши Польщу та Росію.

Першими новинку із автографами самої Джоан Ролінг отримали два українські хлопці, які дуже схожі на Гаррі Поттера. А також ті щасливчики, які достеменно знають зміст семи попередніх книжок. Щоб таких відшукати, проводили вікторину.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ