Читайте нас в соціальних мережах

Влада пообіцяла врятувати найбільшу окрасу Тернополя - місцевий став

П'ятниця, 30 вересня 2016 15:33
Місцева влада почула тернополян, які збирали підписи за очищення Тернопільського ставу. У відповіді на електронну петицію йдеться про те, що даним питанням вже займаються науковці.

Нагадаємо, автор ініціативи Марта Пулик підмітила, що чистка озера та річки повернуть воді хороший вигляд, а також при цьому нормалізується й екологічний стан, адже цьогоріч озеро втратило свою звичну привабливість через ряд факторів та байдужість місцевих чиновників в питанні вирішення серйозної екологічної проблеми.

«Розпорядженням міського голови створено робочу групу для підготовки у м. Тернополі проекту комплексної Програми розвитку Тернопільського озера на 2016 – 2018 роки (далі – Програма). Робочою групою розроблено чіткі напрямки вирішення піднятого питання та додатково доручено її членам подати пропозиції для включення до Програми з можливістю реалізації в подальшому виконання відповідних заходів в межах виділеного фінансування», - відповідає заступник міського голови Леонід Бицюра.

Повідомляється також, що доктором біологічних наук, професором, завідувачем кафедри загальної біології та методики навчання природничих дисциплін ТНПУ ім. В.Гнатюка В.В. Грубінко розроблено наукову працю, яка передбачає організацію інфраструктури Тернопільського озера та впорядкування екосистеми зарегульованої водойми в умовах урбонавантаження.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ