Читайте нас в соціальних мережах

Як на Тернопіллі призовників заманюють на службу?

Понеділок, 26 вересня 2016 13:59
Перші призовники з Тернопільщини відправляться на військові навчання вже 4-го жовтня. Зараз же в області проводять медичні огляди та ознайомлюються із особистими даними тих, хто невдовзі приступить до виконання свого громадянського обов’язку.

Аби «заманити» мешканців краю на службу та щоб підвищити статус військового в ЗСУ запровадили матеріальні виплати. Про це сьогодні на брифінгу розповів військовий комісар Тернопільського обласного військкомату полковник Володимир Катинський.

- Строковики отримуватимуть допомогу у розмірі двох мінімальних зарплат на початку навчань. Також вони отримають виплати у розмірі одної зарплати після демобілізації. Для цього потрібно буде лише зареєструватись на обліку у районному або міському віськкомісаріаті, - каже Володимир Катинський. – Окрім того, хороші зарплати отримують контрактники, адже щомісяця мають від 7000 гривень, що, погодьтесь, досить непогано.

У Тернопільському обласному військовому комісаріаті вкотре наголошують, що 18-річним дають відстрочку до 20-ти років, або до закінчення навчання, якщо це студент. Звісно, для цього потрібна довідка з навчального закладу. Вік призовників, як і раніше – 18-27 років. У зону АТО їх не відправлятимуть – хлопці служитимуть у лавах Збройних Сил, Національної гвардії, департаменту спецслужби транспорту та у військових частинах навчальних центрів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ