Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни не знаю кому встановили пам’ятник на вулиці Валовій?! (ФОТО)

Субота, 24 вересня 2016 11:12
Вчора, 23 вересня, у Тернополі на вулиці Валовій встановили пам’ятник відомому археологу, мистецтвознавцю, історику та поету – Ігорю Гереті. Натомість не всі тернополяни знають, кого ж возвеличили на центральній вулиці міста. Та нарікають, що поблизу пам’ятника немає жодної інформаційної таблички про дану постать.

«Звісно, я знаю хто такий Ігор Герета. Але жодного разу не бачив, як він виглядав. Тому сьогодні і не впізнав його. Було б добре поставити інформаційну табличку поблизу пам’ятника, аби тернополяни знали, що це дійсно визначна постать і що ним варто пишатися», - зауважив пан Богдан.

Багато питань  щодо встановленого монумента виникало у школярів.

«Як тільки я побачив, що на вулиці Валовій з’явився пам’ятник я відразу зайшов у соцмережі. Там і дізнався, що це монумент Ігорю Гереті», - каже 10-класник Ігор.

Нагадаємо, що Ігор Герета дуже любив вулицю Валову. Саме на цій вулиці у повний ріст він постав у  бронзовому монументі.  Вага постаменту – близько півтони, висота –  понад два метри.

До слова, офіційне відкриття пам’ятника Ігорю Гереті відбудеться у День народження митця, цієї неділі о дванадцятій годині. 25 вересня  йому виповнилося б 78 років.

eoxS73lbNgE

EEJNkXErm U

yR7feJsV3lY 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ