Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині фермер ліг під колеса комбайна, коли приїхала поліція

Четвер, 22 вересня 2016 19:13
Сьогодні у селі Городниця, що в Підволочиському районі на Тернопільщині було справді «гаряче». Там відбулося протистояння місцевого фермерського господарства «Барселона» із силовиками. Останні приїхали забрати комбайн на рішення суду, але поїхали ні з чим.

- Ця історія тягнеться ще з 2012 року. Саме тоді власники фермерського господарства взяли у лізинг під виплату комбайн для обробки землі вартістю 1 мільйон 350 тисяч гривень, - розповідає начальник Підволочиського відділу поліції Андрій Купчак. – Феміда прийняла рішення про вилучення транспорту у недобросовісних позичальників.

Навідуються сюди представники виконавчої служби вже не вперше. У лютому цього року відбулася спроба забрати неоплачену сільськогосподарську техніку, але їх навіть не пустили. Цього разу, заручившись підтримкою батальйону «Тернопіль» та правоохоронців вони таки потрапили територію господарства.

За інформацією сайту «Тернополяни», на захист техніки підприємства вийшли не лише його співробітники, але й місцеві мешканці, які вчинили справжній ґвалт. Люди звинувачували силовиків у спробі махінацій із номерним знаком на бірці, яку непрохані гості нібито намагалися прибити до комбайна, що стояв на відкритій території. Зрештою, один із власників ліг під колеса комбайна і не дав забрати його людям у формі.

У правоохоронців своя версія – вони стверджують, що виконавцям не вдалося ідентифікувати транспорт – номери були збиті, а таблички на комбайні не відповідали тим, які мали бути. Жодних бійок, мовляв, там не було. У поліції також відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 382 ККУ – невиконання судового рішення. Тривають слідчі дії.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ