Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині у селян пусті відра і пересохлі криниці

Понеділок, 19 вересня 2016 12:37
Три тижні жителі села Сеньків, що в Монастириському районі на Тернопільщині, живуть у екстремальних умовах. У людей пересохли криниці, в селі – ні грама питної води.

Місцева влада організувала щоденний підвіз технічної і питної води, але для селян, які не стикалися з подібною ситуацію усе своє життя це нонсенс. Кажуть – у всьому винна не лише посуха, але й постійна вирубка лісових насаджень довкола села. Екологи погоджуються з думкою тамтешніх жителів і додають, що природою закладене правило: де є ліс, там і вода повинна бути.

Мешканка Сенькова пані Надія каже, що втомилася вже жити у таких умовах, адже потрібна ж не лише вода для приготування їжі та споживання, але й для прання, напою худоби та інших свійських тварин, миття посуду, прибирання в помешканні тощо.

Зараз для села, де проживає 200 людей, щоденно завозять одну десятикубову цистерну води та люди вірять, що з дощами вода у Сеньків повернеться. А поки на дні їхніх колодязів – глиняного забарвлення намул… по іншому цю «воду» місцеві навіть не називають, адже вона просто непридатна для використання.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ