Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині дітей із прифронтової зони у вишкільно-патріотичному таборі "розстрілювали" з "воздушки" (відео)

Середа, 31 серпня 2016 11:58
На Тернопіллі впродовж двох тижнів відпочивали дітлахи із Маріуполя та діти бійців АТО з різних міст України. Вишкільно-патріотичний табір провели у селі Кутянка, що на Шумщині. Та організатори, схоже, не знали як правильно виховувати підростаюче покоління, адже дозволяли собі зайве.

Про випадок жорстокого поводження з дітьми на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» написав регіональний координатор по зв’язках з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, правозахисник Володимир Шевченко.

«Як Ви вважаєте розстрілювати дитину з воздушки не нормально? Чи це таке нове виховання??? Цікаво, чи була реакція з боку правоохоронців на це відео?», - пише пан Володимир, додаючи відео, яке в соцмережі поширив один із організаторів патріотично-вишкільного табору «Україна починається є тебе» Микола Марко.

На це повідомлення вже відреагував очільник обласної поліції Олександр Богомол.

«Ми реєструємо цей факт. Проведемо перевірку. Прошу зорієнтувати про місце цієї події», - написав він у коментарі до відеозапису, на якому чітко видно як керівництво табору знущається над дітьми, змушуючи їх присідати швидко безкінечну кількість разів, а по хлопчику, який втомився, стріляють з пневматичної гвинтівки для страйкболу.

Розмірковуючи над тим, чи це нормальний спосіб виховання дітей, у коментарях люди відверто обурюються такій поведінці наставника дітей.

«Народ, ау, я розумію що це смішно і круто похизуватися перед іншими для отого хлопця з воздушкою, бо інакше напевно самовиразитись не може, але це схоже більше на прояви жорстокості, ніж на виховання патріотизму і здорового способу життя! Тим паче діти з Маріуполя! Їм і так війни вистачає! Чим ми кращі за сєпарів? може я накручую, але за концепцією відео схоже на те, як сепари вели наших хлопців на "паради" і знущались!», - пише Ірина Білик.

Як би там не було, правову оцінку інциденту мають дати правоохоронні органи, які вже взяли дане питання під контроль. Про результати перевірки буде повідомлено згодом.

Додамо, що ініціатором створення військово-патріотичного табору є благодійний фонд «Право на шанс». Опікувалися табором на волонтерських засадах члени благодійного фонду та двоє бійців, які повернулися з АТО. Загалом цього літа вишкільно-патріотичний табір у Кутянці прийняв дві зміни, а це 130 дітей. Їх навчали самооборони, зброєзнавству, а також як поводитися при обстрілах та вибухах. Окрім того, для дітей провели майстер-класи з гончарства, перукарської майстерності, вишивки. Діти брали участь у турнірах з футболу та баскетболу, ходили у нічні походи, вчилися розводити вогонь у польових умовах тощо. Втім, після перегляду даного відео закрадаються думки чи, бува, не робили усе це діти під прицілом пневматичної гвинтівки?

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Галина 08.09.2016, 11:24
Це патріотично - вишкільний табір, тому там були такі завдання, це по-перше.
А по-друге запитайтеся відгуки самих учасників табору, тобто дітей ( а там були і15-ти річні, тобто майже зрілі особистості). Вони в захваті. Адже там вони навчилися багато чому, долали власні страхи, а аткож вивчали як правильно поводитися при воєнних діях (які, на жаль, присутні в їхньому регіоні).... Хто сказав, що над ними там знущалися? Навіщо через неперевірені факти вибиливати бруд на людей?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ