Читайте нас в соціальних мережах

Еротичне видання з Тернополя показали на столичній виставці

Понеділок, 22 серпня 2016 13:58
Перша українська еротична газета «Пан+Пані», яка видавалася в Тернополі, потрапила до переліку 25 експонатів виставки «Газетна Незалежність».

 

Експозицію упорядкував і презентував у конференц-залі Національної спілки журналістів України у Києві  історик, журналіст і колекціонер періодики Вахтанг Кіпіані.

Як розповідає інтернет-видання "Детектор-медіа", переважну більшість експонатів він надав з власного архіву, який уже майже два роки існує як повноцінний музей.

«Від першої української еротичної газети, перших медійних сатир на політиків і сепаратистьких видань до гучних корупційних розслідувань й сьогодення – в конференц-залі спілки журналістів представили виставку знакових газет України. Експозиція веде крізь історію преси за часи незалежності – від 1991 по 2016 рік, у кожному з яких почесне місце відведене конкретному виданню», - повідомляє "Детектор-медіа".

Побачити на виставці можна й газету з оголеною жінкою на першій шпальті – першу українську еротичну газету «Пан+Пані», яка виходила величезним накладом: «До неї люди теж читали еротичну пресу – ризьку “Ещё”, московську “Спид-инфо”. Але от у Тернополі створюється перша комп’ютерна газета українською мовою, яка пише про те, що хвилює кожного – це сенсаційно», – розповідає пан Кіпіані.

За словами Вахтанга Кіпіані, які цитує видання, експозиція є його суб’єктивним поглядом на 25-ліття Незалежності, але певної мірою відображає те, який шлях пройшла наша держава за ці роки.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ