Читайте нас в соціальних мережах

Рівень води у Тернопільському ставі впав на 70 сантиметрів

Середа, 17 серпня 2016 13:28
Екологи та й самі тернополяни б’ють на сполох – рівень води у місцевому ставі значно знизився. Проблема досить серйозна, адже головна окраса Файного міста міліє на очах.

Питанням відновлення водойми вже займається спеціальна комісія. Ситуацію мають вирішити якнайшвидше, адже вже 23-24 серпня на Тернопільському ставі заплановано проведення чемпіонату Східної Європи з аквабайку, а 27-28 серпня тут мають провести і Чемпіонат світу із водно-моторного спорту.

- Наразі рівень води в озері впав на 70 сантиметрів, це серйозний сигнал почати діяти та розробляти стратегію порятунку водойми, - кажуть в управлінні житлово-комунального господарства ТМР. – Над цим вже працюють члени комісії, до якої увійшли провідні фахівці дотичних служб, залучили також відомого професора ТНПУ.

Щодо головної причини різкого падіння води у Тернопільському ставі, то поки фахівці називають зміну клімату та погодні умови, а саме відсутність дощів, через що функціонує лише шість з двох десятків джерел, що поповнювали запаси води в озері.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ