Читайте нас в соціальних мережах

У Збаражі сотні юних націоналістів вшанували пам'ять Устима Голоднюка (фоторепортаж)

Неділя, 14 серпня 2016 16:44
У Збаражі відбувся маршу на честь Героя України Устима Голоднюка. Тернопільський "Сокіл" долучився до цієї події.

У заході взяли участь близько двох сотень людей, котрі пройшли від школи №2 ім. Устима Голоднюка до могили Героя.

«Сокільці відчували відповідальність щодо проведення дійства, бо вшановували того, хто поліг у боротьбі за краще майбутнє для нас, - розповів один із керівників ТОО МГО «Сокіл» Ілля Семенець. - Хода була сформова так: попереду хорунжий із прапором організації, тоді сокільці зі зброєю, після них ті, що несли герлянду, напередодні підготовлену небайдужими, а інші тримали прапори. На площі сокільці показали навики, які вони здобули на вишколах, заохочуючи молодь вступати в лави організації.

На цвинтарі відбулося урочисте покладання герлянди і квітів на могилі Устима, а також спільна молитва.

«Звичайно, не можна забувати й інших Героїв України, тому теплі слова пролунали й на могилах Юрія Горайського і Тараса Михайльського, які полягли на Сході, де відбувається повномаштабна війна з Росією. Багато хто з сокільців знали цих людей, тому щиро віддали їм шану. Україна, дійсно, втратила одних з найкращих своїх синів! Цей марш вніс сумні, але дуже потрібні, ноти у наше мирне життя. Ми повинні боротися за краще майбутнє для нашої країни і завжди пам'ятати про тих, хто зложив голови у цій боротьбі! Я щиро співчуваю рідним загиблих, сподіваюся їхня смерть не буде марною", - розповідала учасниця "Соколу" Соломія Павлишин.

 

Коментарі  

-3 #1 Патріот 14.08.2016, 18:15
Слава Героям! Тільки що там забуло тріо псевдо-патріоті в - Качка,Боднар,По лікровський. Вам потрібно на колінах просити пробачення в родичів погиблих Героїв,а не піаритись на кожному кроці.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ