Читайте нас в соціальних мережах

Завдяки Петру Гадзу селяни на Бучаччині оновили каплицю

Вівторок, 26 липня 2016 12:18
Капличка біля джерела із цілющою водою в селі Порохова, що в Бучацькому районі, отримала новий вигляд. Її урочисто освятили місцевий парох та священики з Бучача та округів.

- Ми почали будувати капличку ще в 1989 році, – розповів мешканець села Василь Товпига, який долучився до оновлення каплиці. – Завдяки допомозі у зборі коштів і матеріалів тодішнього голови колгоспу Валігурського Ярослава Івановича капличку спорудили у дуже короткий час – впродовж місяця. Працювали над будівництвом місцеві майстри з нашої вулиці. І вже більше 25 років каплиця для жилетів села стала істинним оберегом духовності.

Понад чверть століття каплиця для мешканців села є місцем оздоровлення, очищення та духовного зцілення. Однак з часом цілюще місце потребувало зовнішнього ремонту, тому цього літа її силами місцевих майстрів, жителів вулиці та загалом села відремонтували – оновили огорожу, куполи, накриття над криничкою. Громаді у цьому також допомогли спонсори. Одним із них став голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Іванович Гадз.

Місцеві мешканці висловлюють вдячність усім, хто долучився до благородної справи.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ