Читайте нас в соціальних мережах

На набережній тернопільського ставу незаконно «виросли» паркова, пірс та оглядовий майданчик (фотофакт)

Понеділок, 25 липня 2016 15:44
Ще у квітні минулого року у Тернополі оприлюднили інформацію про забудову набережної ставу.

Тоді громадські активісти викликали на місце поліцію, яка склала відповідний протокол і пообіцяла розібратися у питання. Поки правоохоронці думали, на місце виріс оглядовий майданчик, причал і паркова. Окрім того, з територію площею кілька сотиків зникли всі зелені насадження.

Сама забудова набережної відбувалася по дорозі на «дальній» пляж. Роботи розгорнулися навпроти однієї із частин будинку за адресою, вулиця Урожайна, 11. Одна із сторін споруди виходить прямо на набережну. Це давнє проблематичне будівництво. Там зараз вже існує будинок, з приводу спорудження якого відкрите кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва на території культурної спадщини без археологічних досліджень. Забудовником тоді виступив Френдій Роман Дмитрович. Ще у 2014 році одну із частин він продав Пащенку Володимиру Павловичу. Вже з того часу навпроти почалося ще повноцінне будівництво.

Протягом року на проблему так і не відреагували відповідні служби. За цей час будова була майже завершена. Головна проблема полягає у тому, що орендарю землі, пану Френдію, дали дозвіл на розробку документації з метою укріплення прибережної території. Від того часу, орендар землю встиг перепродати, а укріплення території, очевидно, здійснюється за допомогою парковки, пірса і оглядового майданчика.

Цікаво, що за даним фактом вже відкрите кримінальне провадження, але хід йому так і не дають. Кажуть, що «паузу» тримає родич-високопосадовець однієї із зацікавлених осіб.

-  Ми даємо час правоохоронцям і забудовнику вирішити ситуацію до вівторка. В іншому випадку. Власними силами повернемо право тернополян на вільний доступ до набережної ставу, - говорить голова ГО «Ідея нації» Олексій Станько.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #3 Сергій 27.07.2016, 15:31
Не одноразово проходили до дальнього пляжу бачили як купаються діти молодь робить фото і щоб хтось забороняв не чув. Дуже гарно зроблено треба брати приклад. Більше потрібно таких місць.
Скарга
+1 #2 Тернополянин 26.07.2016, 18:12
Дуже цікавий пан Станько О. він зазвичай з'являється на різного типу об'єктах починає висловлювати громадську думку прикриваючись громадською організацією починає їх блокувати вимагаючи від забудовників кошти, отримавши їх знімається аля патріот, типовий (тітушка), куди дивиться поліція людина яка ні дня не працювала має досить не погані статки. В найближчому майбутньому чекайте матеріал "Хто такий Олексій Станько", а що до благоустрою проведеного Пащенком згідно наданої інформації то прохід до озера громадянам ніхто не забороняв та не обмежував, а пан Станько бідненький з руками не дружить на фірточці жодного замка не має та не було.
Скарга
-2 #1 Озерний 26.07.2016, 14:59
І що, а територія поряд (з котеджами на березі) значить "законна", так?
Тут лиш маленький пірсик і просто укріплений бережок, все окультурено, і головне - це не приватна територія, наскільки відомо, нею може користуватись кожен, головне аби поважали труд тих, хто це зробив. Те, що є огорожа не означає, що в даному випадку вона слугує обмеженням входу, це не так - вона просто відділяє територію, символічно. Система входу зроблена наступним чином - кому дійсно туда треба, той собі зайде, а просто так шастати кому попало по суті теж нема чого, тому фіртка і закривається.
Чи ви пропонуєте зараз це все знищити, бо бачите, "забрали" в вас... дикого закинутого, засміченого і нікому не потрібного берега на озері вистачає.

Розберіться краще з кодеджиком за дальнім і сусідньою територією тут, де куди більші масштаби і т.д. відзвітуйте перед людьми, а тоді будем говорити.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ