Читайте нас в соціальних мережах

Мешканці Тернопілля в ці хвилини вимагають скасувати рішення про ліквідацію лікарні

Середа, 20 липня 2016 14:30
Мельниця-Подільську лікарню, що в Борщівському районі на Тернопільщині, збираються закрити. Від цієї звістки місцеві мешканці не можуть ані спати, ані думати про щось своє, адже цей медзаклад –установа, яка надавала кваліфіковану допомогу жителям району. Зараз же її хочуть ліквідувати.

Як повідомляють журналістам сайту "Тернополяни" селяни з Мельниця-Подільська, сьогодні вони вдруге приїхали у Борщівський районний суд, де відбувається слухання справи проти селищної ради. Саме з вини її керівництва, впевнені люди, вони можуть позбутися зараз лікарні. Аби захистити своє право на швидке отримання медичної допомоги у район на суд приїхали мешканці й сусідніх сіл.

Перше судове засідання за позовом до Мельниця-Подільської селищної ради проти ліквідації лікарні(закриття) вже відбулося 14 липня. Завдяки досить великій явці громади, суд був об'єктивним та поки рухається у напрямку збереження лікарні. Сьогодні ж жителі району знову приїхали довести, що цей медзаклад є для них вкрай необхідним і дозволити його ліквідацію – злочин проти населення.

Особливо болісно рішення про закриття сприймають жителіМельниця-Подільська. Місцеві переконані - якщо лікарню закриють, то відновити її буде неможливо! Тому краще не допустити цього. 

Про результати судового засідання ми повідомимо у наших наступних публікаціях.

Коментарі  

0 #1 місцевий 22.07.2016, 22:55
Із-за того що людям ніхто толком не розяснив тому і така несенітниця і як кажуть на корні заріжуть непогану ідею. А полягає вона в тому що в одній медичній установі яка нещодавно створена - Мельнице-Поділь ське територіальне медичне обєднання будуть обєднані всі медичні заклади обєднаної територіальної громади як первині (ФАПи) та вторинні ( лікарня). Буде централізоіе фінансування з єдиною централізованою бухгалтерією. Така система уже діє на Монастирищині і там все добре.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ