Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни не поспішають працевлаштовуватися через субсидії та мобілізацію

Четвер, 30 червня 2016 14:19
Цьогоріч на Тернопільщині чисельність безробітних у віці 15-70 років збільшилася на 1 тис осіб і становить 54, 1 тис.

Як повідомив сьогодні, під час колегії облдержадміністрації, начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат – станом на 1 червня 2016 року на одне вільне робоче місце претендувало 8 безробітних. Зокрема у Заліщицькому районі на 1 вакансію претендувало 30 осіб, у Монастириському -27, а у Шумському, Борщівському, Лановецькому, Бучацькому та Зборівському – по 15 осіб.

«На ринку праці Тернопільщини є недостатня кількість вільних робочих місць і вакантних посад з відповідною оплатою праці та гідними умовами. Також є проблема із заробітною платою, адже у нас нова найнижча в Україні», - зауважив Ігор Комендат.

Органами ДФСУ спільно з органами місцевої влади проводиться контроль за додержанням платниками податків чинного законодавства про оплату праці та офіційне працевлаштування. Але у зв'язку із останніми подіями на Сході не лише роботодавці нехтують офіційним працевлаштуванням, але й робітники відмовляються працювати офіційно.

«Тернополяни відмовляються від офіційного працевлаштування з декількох причин – комуть потрібно оформити субсидії, інші бояться мобілізації», - розповів Ігор Комендат.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ