Відомо, що у шести з потерпілих медики діагностували "Сальмонельоз, бактеріологічно підтверджений (Salmonella enteritidis)". Форма перебігу хвороби - середньої тяжкості. Основною ж причиною спалаху - порушення технології приготування кондитерських виробів домашнього приготування у побуті за місцем проживання (с. Золотий Потік).
На щастя, ризиків для життя і здоров’я хворих вже немає. Станом на 11.30 год. 24.06.2016 року усі вони були виписані з медичних закладів.
«Дана подія класифікована, як медико-біологічна НС природного характеру об’єктового рівня, код ДК 019:2010 – 20712 (НС, пов’язана із захворюванням людей на небезпечні інфекційні хвороби), п. 2.31 наказу МНС від 12.12.2012 №1400 (Захворювання людей на небезпечні інфекційні хвороби: дизентерію та інші гострі кишкові інфекційні захворювання встановленої та невстановленої етіології, сальмонельоз, вірусний гепатит А)», - повідомляють в "ДУ Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України".