Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі за 30 мільйонів гривень відремонтують дамбу

П'ятниця, 24 червня 2016 18:19
У відділі технагляду ТМР розповідають, що одразу після завершення робіт на вулиці Тролейбусній у Тернополі приступлять до ремонту дамби.

Вона є "артерією", яка з'єднує мікрорайони «Дружба», Пронятин та Кутківці з центральною часиною міста. Тому об`єкт має стратегічне значення для Тернополя. Будували дамбу в післявоєнний період, використовуючи будматеріали низької якості. Відтак зараз тут незадовільний стан покриття, а дощеприймальні колодязі засмічені і замулені. Під час сильних злив на цій ділянці завжди відбуваються значні підтоплення.

Відомо, що об’єми робіт будуть масштабними, тож загальна вартість проекту реконструкції сягає 30 мільйонів гривень і передбачає ремонт частини вулиці Руської – від Надставної церкви і до дамби.

- Капітальний ремонт – це великі затрати. За ці кошти має відбутися реконструкція 14-ти колодязів інженерних мереж, реконструкція споруд на дамбі Тернопільського ставу, реконструкція 563 м водопроводу. Крім того, буде оновлено асфальтобетонне покриття на площі 625 м та реконструюють мережу зовнішнього освітлення, - повідомляють у профільному управлінні.

Звісно, у місцевому бюджеті таких грошей немає, тому до фінансування цього проекту мають намір залучити і кошти Державного фонду регіонального розвитку, який вже виділив на це 5 мільйонів гривень. Відтак, капремонт на ділянці від Надставної церкви і до дамби здійснюватиметься на умовах співфінансування, коли гроші виділяє місто та область.

До слова, розпочати роботи тут планують вже з першого липня. На час здійснення ремонтних робіт дорогу повністю не перекриватимуть – лише частково і по мірі необхідності.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #2 рок 24.06.2016, 19:33
"Асфальтобетонн е покриття".А куди "зажене" Надал бруківку яка вартує не дешево?
Скарга
+1 #1 Ромко Шмайсер 24.06.2016, 19:16
Краще зразу ще провести опитування жителів Тернополя, що забрати всю бруківку з дороги попри озеро і замостити нею пішохідні вулиці в центрі(під контролем громадськості!! !).Невже тільки в Чернівцях може бути ПОВНІСТЮ пішохідна вулиця Кобилянської?? А Тернопіль гірший??
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ