Читайте нас в соціальних мережах

Чортківський шкірвендиспансер таки хочуть закрити без явних причин та без дозволу громади

Понеділок, 30 травня 2016 09:40
Працівники та пацієнти Чортківського шкірно-венерологічного диспансеру б’ють на сполох: їх заклад таки хочуть реформувати, що вони розуміють як ліквідацію.

Лікарі розповідають, що такого типу закладів в області всього два, а після закриття їх установи – лишиться тільки один, тобто хворі муситимуть постійно добиратися до обласного центру.

Питання реформування має бути розглянути на сесії обласної ради 31 травня, а тому ініціативна група звертається що керівників краю напередодні доленосного для них засідання. Члени координаційної ради національно-демократичних партій та громадських організацій Чортківського району звертаються до посадовців з проханням зберегти заклад, який обслуговує три райони – Чортківсьский, Заліщицький та Борщівський. Активісти наголошують на тому, що жодних комісій ні медичних, ні із соціальних питань не погодилася із ліквідацією диспансеру. Окрім цього, на рівні Міністерства охорони здоров’я сьогодні розробляється концепція поліпшення шкірно-венерологічної допомоги в Україні.

Обурює ініціативних чортківчан і той факт, що жодних обговорень не було проведено із громадою, не запитали у платників податків, якій утримують заклад, а це коштує бюджету на рік 1,2 млн. грн. на думку активістів, причиною такого «рейдерського» рішення можу були той факт, що земля диспансеру знаходиться у центрі міста, а тому може стати ласим шматком для місцевих підприємців. Люди припускають, що саме інтереси одного із них і лобіюють ті. Хто нині хоче ліквідувати заклад.

Шукаючи допомоги, колектив та активісти з Чорткова звернулися до  представників ГО «Ідея нації», які у свою чергу підготували та направили звернення на ім’я голови Тернопільської Ода Степана Барни. Проте, відповіді громадські активісти не отримали і до сьогодні, а це може свідчити лише про закритість влади, про неспроможність відповідати перед громадою за свої дії.

- Не завжди бажання чиновників та місцевих бізнесменів співпадає з бажанням громади та почуттям здорового глузду. В таких випадках і проявляється вся суть демократії, котра як красива повітряна кулька: поки ви на неї дивитесь - у вас нишпорять по кишенях, - говорить голова ГО «Ідея нації» Олексій Станько.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ