Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі на місці, де був Путін, з’явилася Савченко (фотофакт)

П'ятниця, 27 травня 2016 18:18
Тернопільський художник Юрій Цуприк, який є автором шаржу на Путіна, що його чоловік намалював в образі гадюки, створив на місці старого зображення, портрет української льотчиці Надії Савченко.

Сьогодні митець розпочав малювати на ті ж будівлі, яку обрав для попереднього творіння – стіна служби збуту теплової енергії КП «Тернопільміськтеплокомуненерго», що на вул. Князя Острозького, 43. Автор портрету каже, що завтра закінчить малюнок повністю, сьогодні ж зобразив лише портрет української героїні.

- В моєму розумінні – Надія Савченко є надією на волю та мир для цілої України, символ нашої боротьби і перемоги. Символічно, що її портрет, який я планував створити вже давно, зараз приурочений поверненню Надії додому, - каже Юрій Цуприк.

Для реалізації ідеї з зображення кольорового графіті була потрібна велика кількість дороговартісної фарби. Кошти на її придбання надала одна із політичних партій. А вже завтра тернополяни та гості міста, проїжджаючи вулицею Острозького в сторону центру, зможуть побачити кінцевий результат роботи місцевого художника, який вклав у своє творіння не просто сили, але й душу.

Нагадаємо, у Тернополі вже є зображення Героя України Надії Савченко. Його творча команда юних художників намалювала ще минулоріч на стіні поблизу "білого дому". Роботу автори назвали "Надію не зламати".

Ескіз майбутнього малюнку Юрія Цуприка:

savchtnko-275x202

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ