Читайте нас в соціальних мережах

Водіям фур заборонили їздити Тернопільщиною в спеку

Четвер, 26 травня 2016 16:16
З метою збереження дорожнього покриття в теплу пору року з 1 червня 2016 року в області вводиться обмеження на рух великотоннажних автомобілів.

Мова йде про фури загальною масою понад 24 тонни. Обмеження діятиме у спекотні дні літнього періоду (при температурі 28 і більше градусів за Цельсієм) з 10.00 до 22.00 год. Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

За підрахунками спеціалістів щорічні збитки, які завдаються дорожньому господарству внаслідок руйнування доріг, спричинених рухом великовагових транспортних засобів, складає – більше  2 млрд. гривень.

Влітку великотоннажні авто залишають після себе колійність і напливи на дорожньому покритті. Окрім того надміру навантажені транспортні засоби створюють загрозу безпеці руху для інших водіїв та пішоходів. Відтак в Службі автомобільних доріг нагадують, що якість дорожного покриття залежить не лише від ремонту автошляхів, але й від правального користування ними.

«Автомобільними дорогами, несуча спроможність яких значно менше встановленої норми – 40 тонн, їздять вантажівки повною масою у 60-70 тонн, що призводить до незворотних і катастрофічних руйнувань дорожнього покриття, - наголосив начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик. – Адже справа не тільки в ремонті автошляхів, а й у правильному їх використанні».

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ