Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам в центрі міста вимірювали тиск та вчили чистити зуби (фото, відео)

Четвер, 07 квітня 2016 16:44
Щороку, 7 квітня у всьому світі відзначають день здоров’я. Цьоріч до акції долучились тернополяни.

Протягом трьох годин студенти медуніверситету вимірювали тиск, визначали рівень цукру в крові, перевіряли зір. Також майбутні лікарі навчали тернополян, як правильно наклади джгут, надавати першу медичну допомогу, а також вчили, як правильно чистити зуби.

Організували святкування Всесвітнього дня здоров’я у Тернополі  взаємний проект Підфедька «Emergence» ( Mutual project Pidfedko EMERGENCE) спільно із Молодіжним центром розвитку «МІСТ».

«Ми організували захід з метою привернути увагу до значення і цінності здоров'я. Сьогодні студенти медичного університету розповідають тернополянам про дієтичне харчування, надають консультації різного характеру. Також городяни залишають запитання для педіатрів, онкологів, і терапевтів. Згодом фахівці нададуть ґрунтовні відповіді на радіо, по телебаченню, або у відео-блогах на сторінках організаторів дійства», - розповіла представник ГО «Молодіжний центр розвитку «Міст» Мар’яна Гевко.

Чимала черга зібралась біля стенду, де розповідали про серцеві хвороби. З’ясувалось, що від серцево-судинних захворювань українці помирають у 4 рази частіше, аніж жителі інших європейських країн.

«Кардіологічний гурток на базі ТДМУ існує лише рік, але за цей час студенти напрацювали програму профілактики серцево-судинних захворювань. Власне її  і презентуємо сьогодні у рамках акції «Здорове серце України». Наші студенти вимірюють тиск, розповідають про спеціальні дієти для «сердечників», за допомоги спеціальної техніки – визначають надлишкову вагу тощо», - розповіла наставник кардіологічного гуртка та  доцент  кафедри медичної реабілітації Лариса Левицька.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар