Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині сьомої хвилі мобілізації може й не бути

Неділя, 20 березня 2016 12:39
Про це сказав військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський. Втім, такий варіант стане можливим лише у тому випадку, коли буде повне виконання плану набору тернополян на військову службу.

Поки ж контракт підписало лише 44% від потрібної кількості.

- Зокрема, найкраще справилися Зборівський, Козівський, Бережанський, Монастириський, Шумський та Теребовлянський райони, - відзначив Володимир Катинський. – Служба в ЗСУ за контрактом – це не лише стабільний дохід від 7000 грн/міс, але й нагороди, значні пільги для усієї сім’ї службовця, а також можливість безкоштовного здобуття вищої освіти в кращих університетах України.

Контракти можуть укладати з тими, в кого є повна середня освіта або середня базова освіта з наявністю водійських прав категорії «С». Разом з тим, військовослужбовцям надаватиметься відпустка від 30 до 45 днів в залежності від вислуги років, матеріальна допомога, та кошти на оздоровлення. Так, молодший лейтенант отримуватиме близько 10 тисяч гривень, а солдат, водій-електрик, радіотелефоніст матимуть зарплату від 7 тисяч.

Таким чином, тим, хто виявить бажання служити за контрактом, держава обіцяє всіляко сприяти та піднімати престиж професії військового. Крім того, по завершенні служби в ЗСУ отримати дипломи найрізноманітніших спеціальностей пропонують більш, ніж ста вузів країни. Наразі цифри свідчать про те, що попри обіцянки, тернополяни не поспішають йти на контрактну службу і пов’язано це, в першу чергу, із ситуацією на сході держави.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ