Читайте нас в соціальних мережах

Депутат стикнувся з «активістами», які на службі у ділків не припиняють створювати людям клопоти

Четвер, 17 березня 2016 15:56
Вчора, 16 березня, о 14:10 відбулось друге судове засідання по гуртожитку за адресою Текстильна,2.

Мова йде про позов за заявою так званої громадської організація “Оберіг” щодо позбавлення права приватизації мешканців гуртожитку.

 Преамбула

Для цілісності картини нагадаємо читачам, що мешканці гуртожитків , які проживають за адресою Текстильна,2 уже кілька місяців не можуть приватизувати своє житло. Виконавчий комітет міської ради не підтримує проекти рішень стосовно приватизації кімнат, посилаючись на звернення громадської організації «Оберіг».

 Остання начебто виявила порушення будівельних норм і звинувачує мешканців у тому, що внаслідок перепланування тернополяни приєднали до власних кімнати площі загального користування. Хоча жодних ухвал суду про неприйняття рішень по приватизації в даному гуртожитку не приймалось. Тобто, міській раді й зараз ніщо не заважає допомагати людям у приватизації їх кімнат.

Люди обурені такою аргументацією, адже жодного відношення ГО «Оберіг» до даного гуртожитку немає. На підставі яких документів вона звертається до міської ради, невідомо.

Особливо цинічним виглядає те, що повна назва громадської організації це «Асоціація жителів гуртожитків «Оберіг». Але чиї інтереси «оберігає» дана загадкова організація – не зрозуміло. Адже ніхто з жителів гуртожитку в дану «асоціацію» не входить. Опікується даною організацією Ольга Шахін, котра до гуртожитків не має жодного відношення.

Не знають за що судяться?

На перше судове засідання позивач Ольга Шахін не з’явилася, тому слухання довелось перенести.  

Та й вчорашнє засідання повноцінним назвати важко. Такого театру абсурду правосуддя ще не бачило…На суді адвокат  позивача ГО «Оберіг» озвучив, що ознайомився з матеріалами справи за 30 хв. до початку слухання. Хоча, за логікою речей, мав би як ніхто орієнтуватись у власних претензіях.

А раз представник позивача справу не читав, то й говорити нема про що. Адвокат попросив суддю перенести слухання, аби ознайомитись із справою та підготуватись до «нападу».  Суддя задовольнив таку вимогу.  

Погодьтесь, якщо людина налаштована судитись за свої права,  ще й до всього, виступає ініціатором позову, то як мінімум, мала б першою «лізти» на амбразуру: не попускати слухання та вивчити матеріали справи «на зубок». 

Та ця ситуація від самого початку не мала логічного підґрунтя, тому мешканці гуртожитку вже й не дивуються таким «маневрам». Тільки одного не розуміють, чому цей цирк влаштували з їх житлом.

- Дивна ситуація, коли позивач звертається до суду, а сам не з’являється (говорить про минуле засідання ред..). Мені не зрозуміло, чому так відбувається і кому це на руку. І от сьогодні (16 березня ред..) ми дізнаємось, що судове засідання заплановане на 14:10, а  адвокат позивача ознайомлюється із справою в 13:30 того ж дня. Він заявив про це на суді.  Я не розумію, чому в такий  дивний спосіб позивач намагається відстояти свої права?,- каже мешканка гуртожитку Галина Цінкевич.

Цікаво і те, що жодного мешканця гуртожитку не долучили до справи в якості третьої сторони. Хоча претензії так зване ГО «Оберіг» виставляє саме їм. Наразі люди готують документи, щоб  отримати право голосу  та відстоювати права на приватизацію своїх маленьких помешкань.  А кімнатки дійсно маленькі. Тій же пані Галині блокують приватизацію кімнати  у 13,5 квадратні метри.

 - У когось, перепрошую, вбиральня вдома більша, ніж моя кімната.  Тому дійсно не розумію, кого в цьому випадку «оберігає» однойменна ГО,- каже Цінкевич.

До речі, підтримати жителів гуртожитку на суд прийшли і депутати міськради Іван Сороколіт та Роман Навроцький. Останній, між іншим, обраний в раду по округу, де власне і розташований гуртожиток.

 Роман Навроцький шокований, як громадська організація, будучи на службі у ділків-бізнесменів, не припиняє створювати проблеми людям.

 - Те, що я вчора побачив -  не суд, а процес, спрямований проти жителів гуртожитку  Текстильна,2. Через подання якоїсь сумнівної громадської організації, людям забороняють приватизувати свої помешкання. Будьте певні, я постійно спілкуюся з жителями цього будинку і спільно ми будемо до останнього відстоювати  права людей на приватизацію,- каже Роман Навроцький.

Депутат запевнив, що люди, однозначно, мають законні підстави отримати житло. Тому всі, хто чинитиме супротив, незалежно від посад та регалій, стикнуться  з його конструктивною позицією. Сидіти склавши руки Навроцький не збирається, обіцяє супроводжувати людей на кожній сходинці до приватизації кімнат.

DSCN3171

 

Коментарі  

0 #3 homo sapiens 19.03.2016, 17:20
...додав, додав пан Роман у вазі. Не в рейтингу, а у вазі. Видно, що добре їсть і багато,файно спить, напевне живучи по принципу:не беру тяжкого в руки, а дурного в голову...Молоде ць.
Скарга
+4 #2 Ігор 18.03.2016, 07:45
Ну те, що ситуація абсурдна погодились уже майже всі. Я думаю, що є закон і вин має виконуватись, але бачучи таку дику ситуацію у судді, коли той, хто подав на суд взяв і має таку наглість на суд не появлятись. На мою думку, якщо б суд мав роботу і виконував би вимоги людей на майдані, справу би ж одразу після того, як хтось із сторін не зявляється від справи відфудболювати, але ж ні потрібно перенести і ще раз перенести. Агов поне суддя, а вам не здається, що справа виглядає напродчут дитячою. Вибчте всі кого обідив, бо можливо у конституції і прописана така тяганинна і законами можна крутити, хто як хоче. Пха адвокат ознайомився із справою за 30хв. До справи, що за абсурд. Люди мали забовязати суддю, щоб той вимагав відповіді адвокату, про його халатність до роботи, або про компетентність у чинному законодавстві. Чи у всіх тих людей є вагон часу включаючи і самого суддю. Мені цікаво, якщо там виграють люди, то та ГО буде мати кошти на відшкодування моральних збитків, бо кожен учасник, котрий замішаний у дерибані землі і має дотичність до махінаційн
Скарга
+6 #1 Конкретно 17.03.2016, 22:59
Ці громадські організації з різним назвами створюються різноманітними аферистами і шахраями лише для одного заробляння грошей))) Вони як останні хвойди за гонорар кому треба підлижуть а кого треба обсеруть))) Чистий бізнес.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ