Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі матері з колясками просять владу "змилуватися"

Неділя, 13 березня 2016 14:40
Тернополяни просять владу посприяти в облаштуванні сходів у парк «Топільче» та пандусів у торгових центрах. Електронну петицію із відповідним проханням розмістили на сайті ТМР.

Зокрема, найбільше незручностей відсутність пандусів спричиняє людям з обмеженими можливостями та матерям з маленькими дітьми, адже коляскою не всюди проїдеш.

«У нас чудове місто сповнене безлічі чудових куточків для прогулянок та покупок, але нажаль не усі люди мають можливість добратись туди. Лише з народженням дитини я зрозуміла, що мами з колясками, а саме головне люди з обмеженими можливостями залишаються обділеними у нашому місті, адже у нас все пристосовано лише для ходячих людей. Ось попробуйте з дитячим возиком заїхати на другий поверх торгових центрів "Подоляни", "ЦУМ", "Орнава". У даних торгових центрах лише сходові клітки або підйомники сходинками ні ліфта ні пандуса на другий поверх нема, а у "ЦУМ"і мені сказали що ліфт лише технічний. І це я ще не обійшла усі торгові центри. А взяти наприклад наявний пандус у дитячому магазині з іншої сторони "ЦУМ"у, так це таке враження що над тобою глузують, дитинка майже вилітає з возика коли туди заїжджаєш. А парк «Топільче», сходи як зі сторони вул. Руської так і з сторони Дружби і ніде немає поряд пандуса.

А що говорити по людей з обмеженими можливостями, як вони себе почувають у нашому місті! А вони такі самі люди як і усі, просто їм трішки не повезло у тому житті і їм потрібно помагати, а не постійно підкреслювати їх проблеми», - пише авторка електронної петиції Вікторія Яцків.

Тернополянка пропонує зобов’язати торгові центри створити можливість під’їзду до других поверхів, а саме облаштувати їх пандусами або ліфтами. Натомість міська рада має розпорядитися зробити пандуси у парк «Топільче».

Станом на 13 березня петицію вже підписали 27 осіб з 250 необхідних. Часу на збір підписів «за» є ще достатньо, зробити це можна ТУТ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Nika 27.03.2016, 22:20
Треба дитинку носити в слінгу, тоді можна всюди пройти :)
Скарга
0 #1 Надія 13.03.2016, 16:33
ПАндусів практично нема ніде. а подекуди настелили плитку на асфальт. то й ногу годі підняти. Проте МЕдинський буде чіпляти "антивандальні таблички" на зупинках!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ