Читайте нас в соціальних мережах

Цього тижня на Тернопільщині вперше обиратимуть старосту

Вівторок, 08 березня 2016 08:00
Першого на Тернопільщині старосту обиратимуть у Чортківському районі в неділю, 13 березня.

За інформацією ЦВК, вибори відбуватимуться у єдиному одномандатному виборчому окрузі з виборів старости села Угринь.

 Забезпечуватиме їх проведення Заводська селищна виборча комісія Чортківського району.

Старости, відповідно до закону про добровільне об'єднання територіальних громад, представлятимуть інтереси жителів сіл у виконавчому комітеті об'єднаних територіальних громад.

У законі, зокрема, зазначено, що староста: представляє інтереси жителів села, селища у виконавчих органах сільської, селищної, міської ради; сприяє жителям села, селища у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування;  бере участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади в частині фінансування програм, що реалізуються на території відповідного села, селища.

Також він вносить пропозиції до виконавчого комітету сільської, селищної, міської ради з питань діяльності на території відповідного села, селища виконавчих органів сільської, селищної, міської ради, підприємств, установ, організацій комунальної форми власності та їх посадових осіб.

Положення про старосту затверджується сільською, селищною, міською радою відповідної об’єднаної територіальної громади. У Положенні визначаються права і обов’язки старости, порядок його звітності, інші питання, пов’язані з діяльністю старости.

Нагадаємо, що 17 січня 2016 року відбулися перші в України вибори старост. Вибори пройшли у смт Ірдинь Білозірської об’єднаної територіальної громади Черкаського району Черкаської області та у селах Майори і Повстанське Біляївської міської об'єднаної територіальної громади Біляївського району  Одеської області.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар