Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі працівники ЖЕКу палять гілки під житловими будинками (відео)

Понеділок, 22 лютого 2016 20:25
На гарячу лінію «Народного контролю» зателефонували мешканці вул. Лесі Українки, 3. Люди скаржаться – поблизу їхнього будинку працівники ЖЕКу періодично спалюють сухе гілляччя, а дим розходиться по усій вулиці.

За словами містян, комунальники розводять багаття заледве не щотижня.

Знімальна група «Народного контролю» миттєво зреагувала на звернення і виїхала на місце. Та щойно помітивши журналістів, комунальники втекли і зачинилися у підсобці. За мить прибули екологи, але від будь-яких коментарів жеківці відмовилися.

Натомість директор ЖЕКу заявив, що в їдучому димі не бачить жодної загрози.

«Можливо, час від часу тут підпалюють невеличку купу, але не думаю, що це велике правопорушення. У нас постійно постає проблема, що немає куди здавати гілок після зрізки дерев», – виправдовується директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз.

Така позиція  неабияк здивувала та обурила екологів, вони запевнили: складуть протокол на порушника.

Після цього директор ПП «Східний масив» Михайло Дереворіз змінив свою думку та заявив, що дасть доручення погасити вогонь, а подібне більше не повториться.

Аби попередити такі випадки у майбутньому,  журналісти «Народного контролю» вирушили до екологічної інспекції.

«Складемо протокол про адміністративне правопорушення за ст. 82  Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Якщо порушник буде визнаний як громадянин, а не посадова особа, то накладемо штраф – від 340 до 850 гривень», – пообіцяв заступник начальника Державної екологічної інспекції в Тернопільській області Едуард Ференц. І додав, у межах населених пунктів, на підприємствах, в установах та організаціях категорично забороняється спалювання будь-яких відходів.

«Ми неодноразово робили усні зауваження керівнику цього підприємства. На жаль, ми можемо адміністративно  реагувати лише на випадки, коли є офіційна скарга від фізичної особи», – повідомив начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи Управління ДСНС Тернопільської області Сергій Данілін.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Ромко Шмайсер 22.02.2016, 22:51
Та нехай Надал-бідося купить січкарню для гілок, котра файно навіть до дрантивого "Бєларуса" чи "ЮМЗ"а чіпляється -доста одної на все місто тай коштує небагато - і проблема вирішується. Або хай "Народний Контроль" за гроші, що в їх партайгеноссе Ляховича відібрали, купить тоту приблуду - і буде файно всім!! Як умів Бліхар на взятку гроші спонсорнути (з його слів), то най тепер рідному місту зробить прЕзент у вигляді січкарні. Бігме, то є фист!!!
Скарга

Додати коментар