Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі на карантин можуть закрити школи і театр

Четвер, 14 січня 2016 15:44
Хоча епідемії грипу на Тернопільщині немає все ж в області запроваджують обмежувальні заходи у зв’язку з ростом захворюваності на ГРВІ та грип.

«В Україні офіційно зареєстровано більше 25 випадків смерті від грипу. Тернопільщина знаходиться у  передепідемічному періоді тому ми запроваджуємо певні обмежувальні заходи. Таким чином ми хочемо запобігти епідемії», - зауважив начальник Головного управління Держсанепідслужби України в Тернопільській області Володимир Паничев.

Мова йде про дозвіл на проведення масових гулянь.

«У закладах культури, наприклад таких як театр, де часто проводять заходи для дітей – буде оцінюватись температура повітря, вологість, робота вентиляційної системи. Адже у приміщеннях, де одночасно перебуває багато малечі,  всі показники повинні відповідати певним стандартам. Якщо з цим будуть проблеми, то заходи обмежать, - розповів Володимир Паничев, - Також часто одне приміщення використовується для багатьох заходів в один день. Такого не повинно бути. Має бути достатня перерва між заходами для вологого прибирання з використанням деззасобів, провітрювання».

Оскільки школярі нещодавно вийшли на навчання, у школах карантину поки не запроваджують.

«Хоча загальна динаміка захворюваності на грип підвищена, відсоток відсутніх дітей поки що незначний. Тому карантин поки не оголошується. Будемо діяти за аналогією до попередніх років – рішення про припинення навчання прийматимуть директори шкіл або територіальні управління освіти. Якщо у класі відсутні більше 30% учнів, його закривають на карантин. Якщо ситуація погіршується на карантин можуть закрити цілу школу», - підсумував зауважив начальник Головного управління Держсанепідслужби України в Тернопільській області Володимир Паничев.

Нагадаємо, в області зафіксовано 12 лабораторно підтверджених випадків грипу. Останній зафіксовано у дитини з Кременецького району.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ