Читайте нас в соціальних мережах

Попри застереження тернопільські рибалки вийшли на озеро (фотофакт)

Середа, 13 січня 2016 17:35
На Тернопільському ставі людно. Попри плюсову температуру повітря на озері й надалі залишаються рибалки.

Сьогодні, 13 січня, на міському озері можна було нарахувати кілька десятків людей. Більшість тримаються середини озера, мовляв там міцніша крига. Про застереження рятувальники не виходити на лід – вони чули. Однак впевнені, що деякий час крига для них ще буде безпечною.

«Рибалки знають коли виходити на лід, а коли краще сидіти на березі. Хоча вздовж берега озеро починає розмерзатись – крига поки що міцна. А рибалки з досвідом знають як обрати безпечне місце для риболовлі та скільки часу можна проводити на озері в таку погоду», - розповідає тернопільський риболов.

Однак рятувальники застерігають, що за теплої погоди кожного дня товщина криги зменшується на 25%, а відтак перебування на ній стає небезпечним.

Щоб витримати одного перехожого крига повинна бути товщиною не менше 5-7 сантиметрів. Для двох перехожих крига повинна бути не менше 15 сантиметрів, а для масового скупчення людей не менше 25 сантиметрів.

Додамо, щороку в області взимку тоне від 10 до 15 чоловік. Рятувальники просять особливу увагу приділяти дітям та розповідати їм про небезпеку. Адже у січні вже цього року у воді загинув 7-річний хлопчик. 

P1280685

P1280687

P1280689

P1280691

 

Додати коментар