Читайте нас в соціальних мережах

На будинку загиблого "азовця" з Тернополя побратими встановили пам'ятну дошку (фоторепортаж)

Понеділок, 11 січня 2016 16:17
Сьогодні минає рівно рік, як у Тернополі на Микулинецькому кладовищі поховали 26-річного бійця полку особливого призначення «Азов» Павла Баса. З цієї нагоди на фасаді будинку, де він жив, його побратими відкрили меморіальну стелу.

Аби вшанувати пам’ять про хлопця на вул. П. Орлика, 2 прийшли майже сотня містян, сусідів, родичів та друзів. Захід розпочали з прочитання гімну українського націоналіста та освячення меморіальної дошки.

- Три слова, якими би я охарактеризував Павла – вірний, чесний, справедливий, - прокоментував друг загиблого Михайло Микусь. - Такі люди як Павло творять історію та українську націю і ми горді того, що мали такого товариша, який був справжнім патріотом.
Павло не встиг створити власної сім’ї, тут, в Тернополі, на нього чекали сестра та брати, однак назад зі Сходу він не повернувся.

- Він загинув на саме Різдво. Цього дня ми його хоронили. Сьогодні ж дякуємо ЦК «Азов» за те, що вони вирішили таким чином вшанувати свого друга, самостійно зібравши кошти на цю пам’ятну дошку, - зі сльозами на очах говорить сестра «азовця» Кароліна Любчик. - Він був завжди веселий, усміхнений, завжди підтримував та допомагав, як брат і друг. Таким ми його і запам’ятаємо, таким він і залишиться в наших серцях.

Помолившись за упокій душі Павла Баса, до меморіальної дошки квіти поклали представники влади та громадськості. Серед них і класна керівничка Павла з ЗОШ №12.

- Про нього можу сказати лише теплі слова. Він любив грати на гітарі, був душею компанії. Зараз у нас регулярно проводяться уроки мужності і піднімаємо питання виховання патріотизму, національної гідності на конкретних прикладах, тож часто згадуємо Павлика. Загалом із ЗОШ №12 у зоні АТО загинули троє наших випускників – Бас Павло, Римар Павло і Тарас Слободян – усі вони герої, яких ми ставимо у приклад, розповідаючи підростаючому поколінню про справжніх українських героїв та націоналістів, - додає класна керівничка Павла Баса.

Нагадаємо, що Павло Бас «Фікс» був активним учасником Революції Гідності, бійцем батальйону "Азов". Загинув під час обстрілу ГРАДу 7 січня 2015-го року в зоні АТО. Поховали хлопця 11 січня на Микулинецькому кладовищі поряд з могилою матері.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ