Читайте нас в соціальних мережах

Які народні прикмети на Різдво допоможуть тернополянам вберегтись від усіляких бід?

Четвер, 07 січня 2016 13:23
З давніх-давен Різдво вважається одним з найголовніших свят християн. У цей час в повітрі є особлива атмосфера, яка творить справжні чудеса. І головне тут – дотримуватись народних прикмет та спостерігати за природою, тоді й рік буде вдалим.

Пропонуємо нашим читачам список найголовніших прикмет, в яких є мудрість українського народу:

До Різдва у світлиці стелять святкові половинки: на білому полі - блакитні квіти;

Заметіль напередодні Різдва - буде раннє листя;

У Різдво не можна займатися господарськими справами;

Якщо різдвяного ранку до оселі першим увійде чоловік, або хлопчик, весь наступний рік у домі пануватимуть щастя, мир, спокій та злагода. Якщо ж першою завітає дівчина — чекай пліток та невдач.

Якщо в перші дні різдвяних свят іній на деревах - буде хороший урожай хліба;

Якщо Різдво тепле - весна холодна;

Під час обіду на Різдво не можна воду пити, хто не п'є, тому не захочеться води, коли її нема де взяти;

З Різдвяного святвечора сонце йде на літо, а зима - на мороз;

Сніг 7 січня - до хорошого року;

День теплий - хліб буде темний, густий;

Заметіль - бджоли добре роїтися будуть;

Небо зоряне - урожай на горох;

З Різдва до Водохреща гріх полювати в лісі - з мисливцем може нещастя статися;

У Різдво не можна шити, інакше в родині хто-небудь осліпне.

Зі «святого вечора» до 14 січня господині не вимітають сміття з хати, щоб потім все сміття, зібраний докупи, спалити у дворі. У ніч на Різдво, за народним повір'ям, творяться всякі чудеса. Вважається, що в цю ніч «відкриваються» небеса, всі земні води, джерела і колодязі наділяються чарівною цілющою силою, а якщо в цю ніч хтось загадає бажання, воно повинно обов'язково збутися. Існує звичай виходити в різдвяну ніч опівночі в поле і дивитися в небо: поглядам людей, що живуть праведним життям, відкриваються небесні висоти немислимою краси.

З Різвом Вас! Христос Народився - Славімо Його!

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Тарас 08.01.2016, 15:08
це народні прикмети, я більшість з них сам знаю! яких фахівців тут треба? що за бред несете, шановний!?????? ???????а що тут написано що не ходіть на Різдво до церкви, не будьте вдома з рідними і гуляйте, плюючи на гріх???ви якийсь сноб гнилий!))) тож перш ніж писати коментарі з намеком на геніальність, подумайте що вони несуть в собі))))...З Різдвом Христовим)
Скарга
+1 #1 Ігор 07.01.2016, 18:30
Ого! Скільки забобон - і все в одній статті!Можу вас запевнити, що, щоб вберегтися від лиха, на Різдво варто відвідати святкове Богослужіння, провести день в колі сім'ї, в стриманні від гріхів та від вживання алкоголю, читанні Слова Божого. Зробити аналіз минулого року, що було не так, що в собі потрібно змінити на краще. Ось суть християнського Різдва. Хіба що ви пишете про якесь інше... А, взагалі, щоб писати про якусь річ, журналісту варто було б звернутися до фахівця з тієї речі, а не шукати по сумнівних інтернет-ресурс ах...
Скарга

Додати коментар