Читайте нас в соціальних мережах

З наступного тижня на Тернопіллі почнеться справжня зима

Субота, 26 грудня 2015 16:20
У ці вихідні в Україні востаннє цього року на градусниках буде ще плюсова температура. Вже з понеділка синоптики прогнозують різку зміну погоди – мороз та сніг.

Про це повідомляють в Українському гідрометеоцентрі.

- По всій території України температура повітря вже буде мінусовою та постійно знижуватиметься, - говорять синоптики. – Причина такому перепаду – ультраполярне вторгнення арктичного повітря. Всюди, окрім заходу країни, очікується невеликий сніг. Холодна та переважно суха погода протримається до третього січня.

Зниження температури почнеться з північних областей. Так, вже 28-29 грудня вночі та вдень буде до 1-9° морозу. Похолодання супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу (28 грудня з дощем), налипанням мокрого снігу, ожеледдю, посиленням північно-східного вітру до 15-20 м/с, на дорогах утвориться ожеледиця. 30-31 грудня – подальше похолодання: вночі до 8-14° морозу, місцями до 17° морозу, вдень до 4-10° морозу, на крайньому півдні та Закарпатті вночі до 6-12° морозу, вдень до 1-5° морозу.

Сьогодні ж температурний максимум на Тернопільщині сягне +8 градусів, завтра +10. Вночі похолодає на 1-2 градуси. А вже починаючи з наступного тижня стовпчики термометра значно опустяться.

Додати коментар