Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільським студентам у новому році «заморозять» стипендії

П'ятниця, 25 грудня 2015 17:42
На систему освіти в наступному році виділять 11 мільярдів гривень.

Підвищувати стипендії студентам у 2016 році не планують У наступному році стипендії студентам «заморозять» і підвищувати не будуть, позаяк не вистачає коштів. Про це сказала перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун.

«На освіту виділяється 11 млрд. грн., п'ять із яких передбачено на виплату стипендій. Якщо за цих умов підвищити стипендію студентам, то доведеться знизити зарплати викладачам».

 Нагадаємо, з 1 вересня уряд підвищив стипендії учням та студентам, які входять до категорії соціально незахищених. Отримувати від держави стипендії за успішне навчання мають право лише студенти стаціонару. Її розмір для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 грн на місяць, для студентів ВНЗ І-ІІІ рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", – 622 грн. Студентам (бакалаврам, спеціалістам, магістрам) вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації виплачують 825 грн. Також існують соціальні стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ