Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі пройшов лицарський поєдинок (фоторепортаж, відео)

Четвер, 24 грудня 2015 18:23
У Тернопільському обласному державному архіві сьогодні боролись лицарі.

Показовий виступ організували з нагоди Дня працівників архівних установ. Битва двох лицарів відбулася у внутрішньому дворі біля архіву.

«Ми інсценізуємо історичний бій на мечах. На нас обладунки доби Київської русі XIII століття. На одному бійцю панцерник, на іншому кольчуга. Ми використовуємо лише справжню зброю», - розповідає член клубу історичної реконструкції «Галицька Дружина» Тарас Кульчицький.

Для Тараса  лицарські бої, це хобі, якому він присвятив майже шість років. Зазвичай обладунки для себе готує самостійно. Каже у цьому велику роль відіграє архів. Адже саме завдяки документам та археологічним розкопкам вдається зробити костюм, який відповідатиме певній епосі.

Хлопець розповідають, що інсценізації історичного бою – стає все більш популярною у повсякденному житті. Членів клубу «Галицька Дружина» часто запрошують на весілля чи просять допомогти організувати  освідчення коханій людині.

«Пригадую історію, коли ми допомагали організувати освідчення в коханні. Хлопець попросив нас викрасти його дівчину зав’язавши їй очі. Зрозуміло, що потім був бій, де він нас переміг та знявши шолома освідчився своїй дівчині», - продовжує Тарас Кульчицький.

 

 

Додати коментар