Читайте нас в соціальних мережах

У Тернопільському храмі запалили Вифлеємський вогонь миру (фото)

Неділя, 20 грудня 2015 13:02
Вифлеємський вогонь миру урочисто передали пластуни тернопільській громаді. Церемонія відбувалася сьогодні, 20 грудня, у Архикатедральному соборі.

Священний вогонь із місця народження Ісуса Христа передають щороку ще з 1986-го. Започаткували цю традицію австрійські скаути. Вони запалюють свічку у Вифлеємі, а потім естафетою ширять його іншими країнами.

18  грудня Тернопільські пластуни привезли Вифлеємський Вогонь Миру до Тернополя. Розпочали урочисту передачу з Тернопільської обласної телерадіокомпанії. Вчора ж від Вифлеємського вогню «запилили» головну ялинку міста, а сьогодні принесли його у Архикатедру. Відтак всі охочі тернополяни можуть запалити свою свічку вогнем миру та принести у домівку.

«Делегація пластунів щороку їде до Відня і привозить Вифлеємський вогонь миру. Після вогонь розводять по містах. Ми ж розносимо Вифлеємський вогонь миру по лікарнях, навчальних закладах, сиротинцях. До дійства залучаємо сім'ї загиблих воїнів АТО та бійців, які досі воюють», - розповідає голова тернопільського «Пласту» Наталія Шимків.

Віфлеємський вогонь миру вже є у міській раді та Архикатедральному соборі. На протязі місяця пластуни обіцяю рознесли його по інших храмах, а також передати депутатам на сесіях міської та обласної ради. 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ