Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільському ставу хочуть дати ім'я

Вівторок, 15 грудня 2015 14:03
Тернопільський став повинен мати власне ім'я. У цьому переконаний тернополянин Олексій Дрозд, який розмістив на сайті ТМР відповідну електронну петицію в розділі «Благоустрій міста та будівництво».

На думку автора петиції, головна окраса нашого міста має мати ідентифікаційну назву.

«Всі ми знаємо його як «Озеро», або «Став», та чи не варто було б уже зібратися з думками та нарешті, силами громади, чи з легкої руки міської влади, назвати наше прекрасне озеро іменем, яке б не те що йому личило, а личило б Тернополю!», - пише автор ідеї.

Так, станом на 15 грудня петицію підписали лише 5 осіб з 250 необхідних. До кінця збору підписів залишилось 82 дні, тож ті, хто підтримує ініціативу з назвою озера, мають ще змогу своїм підписом долучитися до реалізації цієї ідеї.

Нагадаємо, якщо електронна петиція набере 250 підписів, її буде висунуто на розгляд сесії міськради чи виконавчого комітету для подальшого вивчення. Втім, схоже, поки тернополяни не в захваті від запропонованої ініціативи. Очевидно, Тернопільський став, на думку містян, імені не потребує, адже й так являється родзинкою Файного міста.

Коментарі  

0 #2 Натаська Філь 21.12.2015, 13:44
А чому б і ні? Ідея цікава. У мешканців у думках і на вустах так і залишиться - озеро, а от у різних картах, путівниках, топографічних покажчиках, ба навіть у книгах,буде зазначено красиву, цікаву назву. Давайте залишимо комунізм позаду, не для себе, а для майбутнього - НАЦІЇ! Приєднуйтесь!
Скарга
0 #1 Олег Базар 17.12.2015, 16:49
Для початку його потрібно реально нормально назвати, а точніше перейменувати хоча б на "Тернопільське озеро".
Мало хто шарить, що зараз ця водойма не є ані озером, ані ставом і т.д. і є нічим іншим, як водосховищем - тобто штучна водойма технічного призначення.
Так за всією офіційною документацією ще від тих років, коли збудували нову дамбу, розширили межі і реально звичайний ставок перетворили в "водохранилище" .
Тому за радянських часів спокійно існувала (і могла існувати) назва "Комсомольське озеро", і ніхто не вякав, що наче б то "озером" його називати є помилкою якоюсь там... та в 90-х, коли перейменовували , не знаю про що думали, але явно не про милозвучність назви - адже назвали хоч більш відповідно історичних пропорцій (Тернопільським ставом, як це було колись до розширення меж та зміни статусу водойми офіційно), але явно не підходяще для головної перлини в самому центрі міста.
Тому, якщо і називати якось, то вже ліпше наприклад "Надалівське озеро", а не "Надалівський став". А так сама назва для людей може бути навіть "Надалівське море" чи "Надалівська калабаня".


А то як на мене, реально соромно трішки перед туристами як іноземними (які вже теж, замість "lake" починають "pond" писати в блогах), так і нашими - така величезна водойма в самісінькому центрі, і "ставком" називати, так ніде ніхто не робить.
наприклад в Донецьку є калабаня така ж як в нас (та ні, в рази менша і гірша), але офіційно називається Донецьким морем.
Те ж саме "Каспійське море" - просто назва "море"... за всіма географічними даними це - озеро.
Тобто, аналогії з назвами по всьому світу є безліч, але всюди чомусь думають про все, тільки в нас невідомо що стоїть на першому місці.

P.S. Можемо сміло називати морем якимось там (бо океаном трішки вже смішно буде...)
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ