Читайте нас в соціальних мережах

Наймолодшому актору тернопільського театру – шість років

Четвер, 10 грудня 2015 15:34
Для того, щоб стати хорошим актором, окрім вродженого таланту потрібні роки навчання та щоденна практика. Однак для наймолодшого, шестирічного актора Тернопільського обласного драматичного театру Івана Черненка – ці слова поки що нічого не означають.

Цьогоріч Іванко вперше пішов до школи, однак на сцену вийшов ще в утробі матері. Воно й не дивно, адже хлопчик син відомих акторів Юри на Наталі Черненків. Іван виріс за кулісами тож ще змалечку полюбив сцену. Не зважаючи на свій юний вік вже встиг зіграти у шести виставах.

«Для Іванка театр – це цікава гра, але він дуже відповідально ставиться до своєї роботи. Знає, що треба ходити на репетиції, на сцені поводитися чемно та бути уважним, аби не пропустити вихід. Також син знає, що за свою роботу отримує гонорар. Тому після вистави завжди рахує гроші, які заробив», - розповідає батько маленького актора Юрій Черненко.

Батьки зізнаються, вони не дуже хочуть аби їхній син йшов театральною стежкою. Мовляв робота актора дуже цікава, але, нажаль, не надто прибуткова. Однак захоплення сина театром – розуміють. Адже, дитина, яка щодня бачить сцену не може мріяти про професію лікаря.

IMG 7557

Сам Іванко зізнається, що у майбутньому хоче стати або актором, або священиком.

«Син, як і всі діти, спостерігає та відразу повторює побачене. Отак і сталось з професією священика. Наш родич – церковнослужитель. Тому Іванко після його служби в церкві пробує провести службу вдома. Окрім цього син захоплюється бойовим гопаком. Також, коли має вільну хвилинку, в інтернеті шукає хімічні досліди та намагається їх повторити. А ще наш Іванко кулінар. Якщо наша мама просить його про допомогу на кухні, він шукає рецепти, переписує їх та віддає, аби вона готувала», - продовжує тато.

Пан Юрій розповідає, він намагається привчити сина до відповідальності, але не забуває й про дитячі ігри.

«У Іванка дуже багато захоплень. Ми намагаємось підтримувати всі його починання, аби згодом він зміг обрати те, що найбільше до вподоби. У нас чіткий розпорядок дня. Іванко знає, що прийшовши зі школи, повинен поїсти та збиратись на бойовий гопак. Потім вчити уроки, аби ввечері піти у театр. Звісно, ми знаходимо час для розваг, адже ніхто не має права забирати у нього  дитинство».

Додамо, що Іванка у театрі дуже люблять. Колеги по сцені називають його наймолодшим актором. А хлопчик, окрім своєї роботи на сцені, намагається оцінити роботу інших. Він розповідає, що йому до вподоби всі вистави у репертуарі театру. Однак найбільше імпонують комедії «Занадто одружений таксист» та «Тітка Чарлі». У обох хотів би зіграти головну роль – у першій таксиста Джона Сміта, у другій – тітку Чарлі.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ