Читайте нас в соціальних мережах

Біля Надставної церкви роками стоять зруйновані сходи та вхід в історичну «льодовню» (фотофакт)

Четвер, 10 грудня 2015 08:40
На самому вході у парк імені Тараса Шевченка зі сторони Надставної церкви тернополян зустрічає руїна! А саме сходи, які вже роками руйнуються.

Міська влада чомусь не звертає уваги на такий стан справ. Про це на пошту «Тернополян» написав один із читачів.

Самі сходи перебувають у незрозумілому статусі. Поруч цьогоріч відремонтована набережна ставу, зверху територія Надставної церкви - пам'ятки архітектури національного значення.

Сходи перебувають в аварійному стані. Варто зауважити, що така ж ситуація була і зі сходами з іншої сторони церкви. Влітку 2011р., за кошти вірян, їх укріплювали, адже тоді у міському бюджеті не закладали грошей на ремонт церкви. Пізніше їх повністю відновили.

"На жаль, наша міська рада так і не навчилася користуватися бюджетом правильно, - скаржиться читач пан Юрій, - Витрачаються великі гроші на влаштування фестивалів, зустрічей - тим часом, одна з найстаріших архітектурних пам'яток може зруйнуватися на очах! Центр міста і таке прикре явище!"

На сьогодні сходи заблоковані з двох сторін. Окрім дерев’яного паркану зі сторони набережної, зверху церковники поставили ковану браму, яка сьогодні також закрита для проходу.

«У повоєнні роки в цьому приміщенні діяли льодовні (холодильник) кафе "Нептун" (Руській,5) чи то інших магазинів, - цитує згадки тернополян «Мій давній Тарнополь 1540». - Здавна Тернопіль обходився без сучасних холодильників. З річки чи ставу в зимову пору заготовлявся лід, який стояв аж до осені в глибоких пивницях, які зберігали стабільну температуру впродовж року. Стверджувати чи ставити під сумнів спогади не можу, бо почув про це вперше.»

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ