Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині зростають випадки захворювання на туберкульоз

Неділя, 29 листопада 2015 15:21
Цьогоріч на Тернопільщині зареєстровано шістдесят випадків захворювання на туберкульоз. Половина з цих випадків – у запущеній формі, коли подолати хворобу вкрай складно.

Також у Тернополі туберкульозом хворіють діти. Лікарів насторожує така  статистика, адже минулоріч хворих було значно менше. Насторожує лікарів епідеміологів нестача вакцини від цього захворювання. Оскільки єдиним надійним способом вберегтися від цієї недуги є щеплення.

Додамо, що туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу (паличка Коха). Ця хвороба вражає всі органи і системи, але в 90% випадків уражаються легені.

Джерелом інфекції є хвора людина, більше 55 видів сільськогосподарських тварин, птахів, риб, а також заражені мікобактеріями продукти тваринного і рослинного походження, ґрунт, органічні й неорганічні речовини, в яких живуть, розмножуються чи зберігаються збудники туберкульозу.

Лікарі наголошують: легше вилікувати туберкульоз на ранній стадій. Відтак просять жителів краю регулярно проходити медичні огляди.

 

Додати коментар